Hoogwerker certificaat; veilig werken met een hoogwerker.

Omschrijving en doel van de training

Wanneer u of uw medewerkers werken met een hoogwerker, is het van belang om op de hoogte te zijn van de werking van de machine. Daarnaast is het natuurlijk noodzakelijk om de gevaren en risico’s in te kunnen schatten. Middels onze training kunnen we u bekend en bekwaam maken in het werken met hoogwerkers. Een hoogwerker certificaat is officieel niet verplicht, in de ARBO-wet staat echter wel aangegeven dat een werkgever er voor moet zorgen dat zijn personeel voldoende bekwaam is om veilig met een hoogwerker te kunnen werken. Het is voor medewerkers van belang om op de hoogte te zijn van de werking van de machine en daarnaast de gevaren en risico’s te kunnen inschatten. Met een hoogwerker certificaat kunt u aantonen dat u voldoende getraind bent in het werken met een hoogwerker.

Inhoud 

De cursus start met een  theorie-deel, welke tijdens het middagprogramma kan worden toegepast in de praktijk. Tijdens de training is er ruimte voor maatwerk; uiteraard kan er getraind worden in het bedienen van de soorten hoogwerkers die in de eigen praktijksituatie het meeste worden gebruikt. Hierbij kunt u denken aan de telescoophoogwerker, knikarmhoogwerker, schaarhoogwerker, aanhangerhoogwerken of spinhoogwerker. Aan het einde van de dag wordt er een veiligheidsexamen afgenomen.

Duur en locatie:

De training duurt 1 volledige dag. Na het succesvol afronden van beide onderdelen ontvangt de cursist een certificaat en pas. De training wordt in principe gegeven op onze locatie in Bergeijk,  maar een incompany behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden.

Geldigheid hoogwerker certificaat.

De hoogwerker basiscursus wordt verzorgd conform  het ARBO besluit. Het hoogwerker certificaat heeft een geldigheidsduur van 5 jaar.

Kosten:

€225,–/ excl. BTW per deelnemer inclusief lunch, certificaat en pas.

 

 

Voor reserveringen, andere data, incompany trainingen of overige vragen, neem gerust contact met ons op.